afbeelding delen CHANGE Zoals zo vaak, vloeit uit negatieve omstandigheden en ervaringen iets positiefs voort. Zo ook de aanleiding tot CHANGE in Business.

In 2008 verloor Gerard van Vliet veel geld met de Icesave affaire en kort daarop werd zijn droom om kinderen in Kenia een beter leven te geven wreed beëindigd door een brute overval. Zijn eigen veerkracht werd op de proef gesteld.

Ondanks, of misschien wel dankzij, die cruciale momenten nam hij zich voor te gaan voor nieuwe kansen waarbij hij de vier P’s van vitaliteit “Passie, Plezier, Partners en Positieve kracht” combineert met de vier D’s van ondernemerschap “Denken, Durven, Doen en Doorzetten”.

Na een ontmoeting met Gina De Groote, die het kwartaal Magazine Change think positive, uitbrengt, en mede gesterkt door opmerkingen van collega-ondernemers ontstond bij Gerard van Vliet het idee voor CHANGE in Business. Met elkaar kansen pakken, leren en delen in plaats van ons laten leiden door bedreigingen, belemmeringen en angst.

Een handjevol mensen raakte direct besmet met dit positieve CHANGE-virus, staken de koppen bij elkaar en zo kreeg CHANGE in Business in korte tijd een ‘gezicht’.

CHANGE in Business: Hoe zien we dat voor ons ?

In ruim zeven jaar tijd (2012 – 2020) laten we een nieuwe frisse CHANGE-wind waaien door zakelijk Nederland. Het gaat daarbij om het proces van bewust en positief zakendoen en samenwerken met elkaar. Dat doen we door een platform te bieden waar nieuwe initiatieven en andere manieren van denken met elkaar worden gedeeld. Door o.a. jaarlijks een verrassend event te organiseren, verhalen met elkaar te delen via onze website of de LinkedIn groep. Maar ook door spontane ideeën van mensen te ondersteunen.
Kruisbestuiving is daarbij het sleutelwoord!

Delen en vertrouwen zijn daarbij onontbeerlijk. Door kennis, kunde en contacten te delen én vertrouwen in elkaar, slagen we erin nieuwe business-modellen, samenwerkingsvormen en netwerkverbanden te zien en neer te zetten.

Wij geloven dat dit mogelijk is. En Change in Business wil dit mogelijk maken!

Lees ook bijgaand interview.