Selecteer een pagina

Daar denk je aan als je de energie voelt van Paul de Blot, honorair Hoogleraar Business Spiritualiteit aan Nyenrode. Paul is inmiddels 88 jaar en nog vol ideeën over hoe het anders moet in deze wereld.
De afgelopen jaren had hij vele bewonderaars tijdens zijn inspirerende colleges.
Op 12-12-12 gaat Paul ook een College verzorgen (van 16 tot 17 uur), ongetwijfeld even inspirerend. Niet in de laatste plaats doordat hij ‘tegenover’ kinderen staat uit groep 6/7, die zich buigen over thema’s als leiderschap, de baas zijn, geld, een bedrijf hebben, positief zijn en wie lost het op.
Ook de bijdrage van studenten van de Hoge School Rotterdam sluit aan bij de intentie om CHANGE in Business over alle generaties heen tot leven te brengen in de komende jaren.

Het gesprekje van een half uur werd uiteindelijk twee en een half uur vol uitwisseling van ideeën en modellen. Boeken en tijdschriften werden uitgewisseld, een white-board volgekladderd.
Door mijn fascinatie voor vitaliteit (Hoe blijf je honderd jaar gezond van lijf en leden) een bijzondere ontmoeting. Paul is een voorbeeld van ’88-jaar JONG’ zijn. Zijn bijdrage aan het ‘denken’ sluit mooi aan bij het ‘DOEN’ van CHANGE in Business.

In onze cultuur is oud zijn geen genoegen. ‘Oude lul’ is nog maar de minste symboliek voor de sympathie die oud worden kennelijk oproept.
In de komende tijd gaat dat ongetwijfeld veranderen, dankzij de baby-boomers golf die dat niet langer pikt.
Bovendien zal blijken dat de kennis en kunde van ouderen waardevol kan zijn voor verdere ontwikkelingen, mits die ouderen zelf open staan voor nieuwe ontwikkelingen. “Narrow minds, narrow roads ahead”, ofwel op elke leeftijd is een open mind relevant om je te realiseren dat er meer wegen naar Rome leiden.
De constante dialoog met jongeren (door ouderen en v.v.) is daar cruciaal voor.
Daarom ben ik blij dat we alle generaties op 12-12-12 aan een tafel hebben!