Selecteer een pagina

En de winnaar 2013 is ….   MUD JEANS !

Uitreiking CHANGE Award

Tijdens het 2e CHANGE in Business event op vrijdag 13-12-13 werd de CHANGE AWARD 2013 uitgereikt. De genomineerden waren Mud Jeans, Cup Engineering en Techcomlight.

Bert van Son en Robert Bongers van Mud Jeans, Bart Cup van Cup Engineering en Mark Veldjesgraaf van Techcomlight hielden vol verve en passie hún verhaal, waarom juist zíj de prijswinnaar zouden moeten zijn van de CHANGE in Business Award 2013. Het werd een lastige keuze, want alle drie de genomineerden voldeden aan de criteria en aan passie voor het product geen gebrek. In die zin staan er drie winnaars op het podium, volgens de juryvoorzitter Ron Steenkuijl.  Uiteindelijk werd MUD JEANS de winnaar, omdat zij een volledig recycle proces hebben.
Klik hier voor het fotoverslag.

 

Over de genomineerden

Mud Jeans genomineerde CHAGNE Award

Mud Jeans is genomineerd vanwege de duurzaamheid van haar gehele bedrijfsproces. Biologische of hergebruikte grondstoffen, eerlijke productie en duurzame producten maken de kleding van Mud Jeans bijzonder. Daarnaast gebruikt Mud Jeans een vernieuwende manier om de jeans te vermarkten, ‘Lease a Jeans’. De klant leaset een jeans en betaalt per maand een klein bedrag. Of je nu een jeans koopt of leaset, je kunt je jeans na gebruik terug sturen en ontvangt als het ware een bedrag aan ‘statiegeld’. De gebruikte broeken worden weer helemaal hergebruikt.
Mud Jeans heeft dit jaar de Circle Economy Challenge gewonnen.

Kijk voor meer informatie op www.mudjeans.eu

 

Cup Engineering Genomineerde CHANGE AwardCup Engineering is genomineerd voor het product de Sprider.
Dit apparaat voor de asfalt verwerkende industrie reduceert de verspilling van asfalt tijdens het transport en het storten. En is ook nog eens goed voor de snelheid van reparatie van een wegdek en de fysieke belasting van de mensen die ermee werken.
De Sprider bestaat uit een geïsoleerde opslagbak en een transport arm. De transport arm maakt het mogelijk om precies afgemeten hoeveelheden asfalt te storten waardoor er minder arbeid en gereedschap nodig is bij het aanleggen van kleine stukken asfalt. Daarnaast reduceren de isolatie en de transportarm de hoeveelheid verspilling en dus afval die vaak ontstaat bij de aanleg van wegen.
Cup Engineering heeft de Infra Innovatie Cobouw Publieksprijs 2013 gewonnen.

Kijk voor meer informatie op www.cupengineering.nl


Techcomlight
is genomineerd voor de Smartled.Techcomlight Genomineerde CHANGE Award
De Smartled is een combinatie van daglicht verlichting via de Solatube en slimme led verlichting. Het is de unieke combinatie van kosteloos daglicht en ultrazuinige leds waardoor je met één product twee keer energie bespaart. Overdag zorgt de Solatube voor daglicht verlichting in huis en pand. Zodra het daglicht verminderd, activeert de Smartled led verlichting zodat een constant lichtniveau gegarandeerd kan worden. Deze combinatie van zonlicht en led verlichting realiseert een aanzienlijke besparing op de energiekosten.
Techcomlight heeft de Spirit of Innovation prijs gewonnen.

Kijk voor meer informatie op www.solatube.nl

Met dank aan de studenten van de Hogeschool Rotterdam.  Bob de Jong en Pim Treurniet, die de Minor+ “Turning innovation to Business” volgen, hebben een belangrijke rol vervuld bij het selecteren van bedrijven en de voordracht van de genomineerden.