Selecteer een pagina

En de winnaar van 2014 is … Groasis! Op vrijdag 12 december 2014 kozen de Jury en de deelnemers aan het Change in Business Event Groasis unaniem tot winnaar. Winnaar van de Change Award 2013 Bert van Son (Mud Jeans) reikte de Award uit.  Groasis onderscheidde zich met name door de simpele maar effectieve werking en de impact die de uitvinding heeft op een groenere wereld. De andere twee genomineerden waren Juice on Wheels en Spark Design met de Rescue Tip-board.

Tjebbe Will (Groasis): “Het winnen van de Change Award 2014 betekent voor ons een erkenning. Steeds meer mensen raken er van overtuigd dat Groasis met de Greenboxx daadwerkelijk stappen kan zetten om een groenere wereld te krijgen. In 2015 willen wij echt starten met onze Treesolution en op zoveel mogelijk plaatsen waar eigenlijk geen groen meer wil groeien de Greenboxx inzetten voor regionale economische ontwikkeling en ecologisch herstel. De support die wij met het winnen van de Change Award van de NCD-leden krijgen is hierbij bijzonder welkom”.

 

Over de genomineerden

De Groasis Greenboxx is een nieuwe uitvinding; het is de biologisch afbreekbare versie van de bewezen succesvolle Waterboxx en het antwoord op grond die gedegradeerd is door erosie. De Groasis Greenboxx wordt gebruikt om zonder irrigatie bomen te planten op aangetaste landbouwgrond, waardoor de grond weer rendabel wordt. Hiermee wordt 97% water bespaard tijdens het planten. Na een jaar breekt de Greenboxx af en dient hij als mest voor de boom.
Groasis heeft dit jaar de Groene Tulp van de Accenture Innovation Awards gewonnen. Kijk voor meer informatie op: http://www.groasis.com/

Juice on Wheels is zelfs de eerste mobiele energieneutrale sinaasappelpersbar ter wereld. Door de wendbaarheid en mobiliteit is Juice on Wheels overal inzetbaar.
Bij de voorbereiding van deze pilot zijn veel conventionele stappen van businessontwikkeling bewust overgeslagen. Alles was erop gericht om de pilot-trikes te laten zien, en de heerlijke sinaasappelsap te laten proeven. Hierdoor ontwikkelt de business van Juice on Wheels, en daarmee ook het verdienmodel, zich als vanzelf. Juice on Wheels heeft dit jaar de MKB Den Haag (aanmoedigings)duurzaamheidsprijs gewonnen. Kijk voor meer informatie op: https://www.facebook.com/juiceonwheelswww

Het Rescue Tip-Board is een innovatief, opblaasbaar reddingsvlot. Hiermee kunnen hulpverleners een drenkeling tot 6x sneller bereiken en effectiever hulp verlenen. Doordat het vlot kantelbaar is, kan de hulpverlener het slachtoffer eenvoudig uit het water halen en direct starten met stabiliseren. Dit verhoogt de overlevingskans van een drenkeling en is fysiek minder zwaar voor hulpverleners. Het Rescue Tip-Board is ontwikkeld door Spark design & innovation in samenwerking met Veiligheidsregio Haaglanden en HONOR Safety & Consultancy.
Het Rescue Tip-Board van Spark Design heeft dit jaar in de categorie Product de Dutch Design Award gewonnen. Kijk voor meer informatie op: http://www.sparkdesign.nl/project/Rescue-Tip-Board-opblaasbaar-reddingsvlot