Tijdens het jaarlijkse door de NCD georganiseerde evenement Change in Business heeft Stichting FutureNL de Change Award 2018 gewonnen. Een prijs waarmee de winnaar zich terecht een changer mag noemen, door bewust en positief zaken doen en ondernemerschap daadwerkelijk te combineren. De andere genomineerden waren: Luxexcel en BNR Nieuwsradio.

Elk jaar organiseert de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD) Change in Business. De editie van 2018 werd gehouden in het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven, dat gespecialiseerd is in het diagnosticeren en behandelen van borstkanker. Een locatie waar veel baanbrekend onderzoek plaatsvindt en daarmee een change hoopt te bewerkstelligen in het behandelen van borstkanker.

Digitale golf

Zo’n 50 deelnemers aan Change in Business 2018 werden onder meer meegenomen in de digitale golf, oftewel de digitale transformatie. Via sweatshops en presentaties van enkele ‘dwarsliggers’ kregen de deelnemers inzicht en overzicht van wat er zich afspeelt in de digitale disruptieve tijden en welke kansen en mogelijkheden hen dat biedt.

Change Award

Het programma werd afgesloten met de uitreiking van de Change Award. De winnaar van 2018 is Stichting FutureNLgeworden. De winnende prijs werd door Luxexcel nadrukkelijk gegund aan deze stichting, die gelooft dat alle Nederlandse kinderen nu digitale vaardigheden moeten ontwikkelen. Een mooi gebaar en blijk van onderlinge waardering onder de drie genomineerden.

Award van de awards

De Change Award wordt elk jaar uitgereikt aan een bedrijf dat elders al een Award uitgereikt kreeg. Met een kwinkslag zou je kunnen zeggen dat de Change Award de award van de awards is.  De winnaar mag zich terecht een changer noemen, door bewust en positief zaken doen en ondernemerschap daadwerkelijk samen te laten gaan. Hierbij denken we aan raakbaar (raakt het mensen), maakbaar (is het voorbeeld voldoende inspiratie om ook zelf aan de slag te gaan) en haalbaar (is het voorbeeld met wat hulp te realiseren). Het moet als lichtend voorbeeld kunnen dienen voor ‘dat had ik ook kunnen doen’.

Eerdere winnaars Change Award

2017: Soil Cares

2015: Urban Popup

2014: Groasis

2013: Mud Jeans

2012: Thuis afgehaald