Wat tot nog toe werd betiteld als ‘junk-DNA’, een aantal genen waarvan men niet wist wat de functie was, blijkt juist bedoeld te zijn om de wel bekende genen qua functie aan en uit te zetten. Zonder deze junk-DNA zouden onze genen in het geheel niet werken!

Waarom ontkom ik nu niet aan de vergelijking met de manager in het gemiddelde bedrijf?
CHANGE kan niet zonder relativering en humor, dus…:

Een beetje verlegen man komt een dierenwinkel binnen en vraagt aan de verkoper “Ik wil graag een papagaai kopen voor mijn vrouw. Ze is binnenkort jarig en haar grootste wens is een papagaai”. “Maar natuurlijk”, antwoord de verkoper, “had u iets in gedachten?”.
“Nee”, zegt de man, “misschien kunt u iets laten zien?”.

De verkoper loopt naar een mooie veelkleurige papagaai die goed in de veren zit: “Deze kost bijvoorbeeld 1.500 euro”. De man kijkt met bewondering, maar gelet op zijn beperkte budget van 500 euro reageert hij niet enthousiast. “Dat is niet mis, die moet wel heel wat kunnen”, zegt hij. “Tja”, zegt de verkoper, “die heeft inderdaad een Master opleiding economie en kan 4 talen spreken. De meeste mensen willen wel een goed opgeleide papagaai. Maar als u iets goedkopers wilt heb ik deze nog voor u. Kost 1.000 euro. Heeft een middelbare opleiding, herkent vlekkeloos TV bekendheden en doet desgewenst het licht uit”. Hij kijkt afwachtend naar de man, die nog steeds niet enthousiast is. Om zich heen kijkend ziet de man in een hoekje achterin een papagaai zitten die duidelijk minder in zijn veren zit. In de hoop dat die meer aan zijn budget en een beetje liefde van zijn vrouw dat wel zal verhelpen wijst hij naar de papagaai en vraagt “Wat moet die kosten”. “Meneer heeft smaak, die kost 3.000 euro”, is het antwoord van de verkoper. Duidelijk geschrokken roept de man ontzet “En wat moet die dan wel niet kunnen?”. “Niks”, is het antwoord van de verkoper, “maar hij is de baas van die andere twee”.

Je leest HIER meer over het CHANGE DNA dat je niet mag missen.