12 ondernemers en andersdenkenden deelden hun manieren van denken met elkaar tijdens de CHANGECircle:  Anders denken, anders doen – Denk jij mee?  Het werden inspirerende uren, waarbij het centrale woord VERBINDEN bleek te zijn. Een woord wat naar voren springt als we inderdaad ANDERS gaan DENKEN.

CHANGECircle Anders Denken Anders DoenFenny Bruins, eigenaar van ALMITRA, is trekker van dit thema, voorkomende uit het eerste CHANGE in Business Congres op 12-12-12. Een thema wat haar na aan het hart ligt. Want als we inderdaad in staat zouden zijn om te kunnen denken wat we waarnemen of voelen… en dát denken door te durven denken  …dan gaan we zien wat onze volgende stappen zijn.
Soms nog vaag, als even opdoemend in de mist, zoals een van de deelnemers het verwoordde. Soms scherp en kristalhelder, maar ga je er ook voor, ook als het buiten ”gangbaar denken” valt? Ga je daadwerkelijk daar de focus leggen en vandaar uit vervolgstappen zetten?

 

CHANGECircle gesprek aan tafelHet werd een mooie middag van mensen die elkaar niet of nauwelijks kenden, maar die na een korte meditatie aan de hand van een foto van Frank v.d. Hout tot mooie verhalen kwamen. Niet zozeer wie ben je en wat doe je …. maar de vraag ‘Waarom ben je vandaag hier?’ werd beantwoord. En dat werd een kennismakingsrondje waarbij het ging om “zingeving, delen & verbinden, openheid, geven, ijkpunt, het verhaal …” waardoor we direct op Anders Denken terecht kwamen. Niet het verleden telt, maar het hier&nu. En wat doe je er mee als we ons dat bewust worden.

Van Z naar A

CHANGECircle impressieZoals we dat binnen CHANGE in Business noemen: Hoe komen we van de Z naar A.  De Z van zeuren, zeveren en zaniken tot de A van Aanpakken en Aandacht geven aan de juiste dingen. Het werd spannend. Want ieder ging “op de mat” waar hij of zij met z’n business staat. Gaat het om nog meer vanuit heart and soul te denken? Of hoe maak je datgene wat je met hart en ziel doet ook ten gelde vanuit je mind. Welke gedachtegang is het meest respectvolle voor jezelf en je idee of product?

Duidelijk werd dat Alles van Aanpakken er toe doet. Voor de een is aanpakken op een hoger level gaan kijken en daar de verbinding zoeken. Voor de ander is de A juist het besef dat je niet eerst zelf hoeft te veranderen, maar dat het ook in kleine stapjes mag. Dat dit dé verandering is! Of doorgaan op de ingeslagen weg omdat je ‘innerlijk weet’ dat je goed zit, en vertrouwen dat het verdienmodel ook helder gaat worden.

Hoe gaan we verder …

CHANGECircle subgroep aan picknicktafelTijdens een frisse ‘midzomerdag’ in de natuur, met elkaar delen, leren en inspireren waarom anders denken belangrijk is. En wat dat anders denken dan is.  Waarom is dat belangrijk voor positief en bewust zaken doen? Het werd een verwarmende middag aan inspiratie, delen en verbinden. De eerste slag is dat deze groep samen nog zaken gaan delen en uitwisselen. En verkennen de komende periode hoe verder te gaan met anders denken, anders doen.
Deze deelnemers DENKEN in ieder geval anders mee om anders te doen. Met de HAND erop! Zo creëren we echt vanuit het ‘nog niet bestaande’ nieuwe vormen of sluiten aan bij zaken die wel werken.

Ben je geïnteresseerd of wil je mee doen met Anders denken, anders doen – ik denk mee?
Laat het ons weten door  je aan te melden via het contactformulier.

Fenny Bruins helpt mensen en organisaties de koppeling te maken tussen dagelijkse praktijk en eigen wijsheid.  www.almitra.nl    of  www.waarwijsheidwoont.nl