De BBC en Moderne Tijden & de andere organisatie

BBC-Television zendt zo’n zes maal per jaar een compleet golftoernooi over de volle vier dagen uit. Kijkt u als golfer wel eens? Ook als niet-golfer is het een aanrader. Dit is nu juist geen ‘flits-TV’ en daarom wat anders. Tijdens de vier à vijf uur durende uitzending zijn er genoeg onverwachte spelmomenten en tussendoor kun je ‘multitasken’ en andere dingen doen.

Voor de buitenstaander lijkt dit weinig enerverend. Toch gaat er elke keer weer niks boven de spanning en psychologie van de laatste negen holes op de zondag. De lijstaanvoerder met de zekere voorsprong wordt langzaam aan bevangen door de spanning en verliest zijn (tour) tempo en levert slag na slag in op zijn achtervolgers…………..

De BBC weet als geen ander het beeld te vangen en van deskundig commentaar te voorzien. Een van de  commentatoren is icoon Peter Alliss. Alliss, inmiddels 81 jaar, is nog steeds aan het werk en geeft nog steeds ‘in a typical British manner’ zijn mening op golfgebied. Daar blijft het niet bij, getuige zijn talrijke en fameuze oneliners. Tijdens de uitzending van de Schotse Open van dit jaar had hij er weer een: ,,I think everybody should be self-employed.”

Hoe zou dit kunnen werken?

Het idee heeft mij de afgelopen maanden niet losgelaten, want hoe zou dit werken?

Neem een bedrijf, dat uit louter zelfstandig gevestigden bestaat. Er zijn geen werknemers maar een alliantie van zelfstandig gevestigde ondernemers. Er zullen al genoeg voorbeelden van zijn. Internetstart-ups in Sillicon Valley zijn uit vaak uit zo’n alliantie van zelfstandigen met een aandelenparticipatie gestart.

Neem de Nederlandse situatie als uitgangspunt. Voordelen zijn er genoeg: flexibel met expertise en kruisbestuiving, geen last van ‘de vastgeroeste werknemer’, geen afdeling voor het HR-handboek met alle personele regelingen, geen ontslagprocedures, de neuzen staan dezelfde kant op, en er hoeft geen zich herhalende discussie meer gevoerd te worden of een zelfstandige wel of niet een ondernemer is.

Er is kortom een scala van harde en zachte factoren op te noemen die voor een organisatie zonder personeel pleiten.

Maar er zullen ook nadelen zijn. Graag reacties!

Tot slot Peter Alliss nog even

Peter Alliss zei tijdens de tv-uitzending dat eenieder volgens hem aan twee zaken zou moeten voldoen. Devies nummer twee was: ,,I think everybody should be married”. Mocht ik Peter Alliss nog eens tegenkomen, dan zal ik hem hier eens naar vragen. Tot dan.

Over de auteur:

Jeroen Meijerink is partner bij IMS de gruijter meijerink & partners. Interim management en  consultancy voor leidinggevende functies. Voor zijn profiel zie LinkedIn ……
http://www.linkedin.com/pub/jeroen-meijerink/1/139/73