Selecteer een pagina

Dinsdag 4 april stond geheel in het teken van ‘energie’ tijdens de 5e editie van het NCD CHANGE in Business event. Natuurlijk op een passende locatie: de Eneco EnergyCampus.

Na de opening boog men zich in groepjes over twee cases: de Etrecht Challenge: hoe koppel je WIJ(s)heid en scale-ups?, en de Eneco EnergyCampus: hoe zet je de zakelijke gebruiker aan tot het gebruik van groene energie?

Na het presenteren van de verzamelde output kwamen de groepen weer bijeen voor de netwerklunch. Tevens ook de inloop voor de deelnemers aan het middagprogramma: TETrecht. 10 sprekers die je meenamen in alle facetten van energie. Sayna de Voogd had als dagvoorzitter de eer om de TET talks te begeleiden. Hieronder de highlights:

Gerard van Vliet dook in de betekenis van energie en vitaliteit en liet de deelnemers testjes doen om hun eigen energielevel te peilen.

Michiel van den Berg van Eneco liet het publiek de verandering zien die Eneco doormaakt in de transitie naar duurzame energie. De tijd die er stond voor zijn talk bleek veel te kort, men zat vol vragen over de toekomst.

Vintage boardroom sparring partner Henk Koopmans ging in op de energie die gemoeid is met big data. Optimalisatie van big data ligt erg dicht bij manipulatie en voordat je het weet word je geleefd door alle data die automatisch verzameld word. Een verhaal over adrenaline, enthousiasme, optimisme, boosheid, zorgen en meer.

Duurzame bedrijven presteren beter. Daarom gaf Gerben Meijer van Eneco een kijkje in de One Planet Thinking doelen van Eneco. Met trots vertelt hij dan ook hoe Eneco het eerste Nederlandse bedrijf is dat toegelaten is tot het Science Based Target Initiative en welke partnerships het bedrijf aangaat om haar doelen te realiseren.

Personal Developer Pauline van der Lee zorgde tijdens haar talk voor het opladen van de batterij door de deelnemers in beweging te zetten en te laten focussen op hun personal energy. Energie in een wel heel fysieke vorm!

Raymond Lescrauwaet deelde zijn kijk op vitaliteit aan de hand van factoren die een gezonde woon- en werkomgeving kunnen realiseren: licht, lucht, straling, akoestiek.

Derck Mekkering: “Stralen is mijn belangrijkste asset. Als ik straal dan stralen mensen om mij heen.” Met zijn RADYGO materiaal (o.a. in broekzakken) inspireert hij kledingmerken, en daarmee consumenten, tot bewust en verantwoordelijk gebruik van smartphones om straling tegen te gaan.

Gert Askes wist zijn eigen houding van ‘just deliver the number’ naar daadwerkelijke energie om te zetten. Alle ins en outs voor de duurzame waardecreatie. Energie in je organisatie = het succes van je organisatie.

Inspirator en serieondernemer Karlijn L’Ortye krijgt dagelijks energie van talent en zette de deelnemers aan het werk met de Talent Tree. Talent erkennen, herkennen, verbinden.

Gastgevers in geluk gaan het verschil maken in de digitale wereld. Luc van Bussel van Regardz zet alles op alles om de energie in zijn bedrijf te vergroten door middel van zijn ervaringen met The Magic Hotel. Bereikrijk, Binnenvoelbaar, Luistergevig, Oplosselijk, Verrasvast, Verwenzaam, Teruglustig: hier draait het allemaal om.

Traditiegetrouw sloten we de dag af met de uitreiking van de CHANGE Award 2017. GDI Foundation, SoilCares en AquaBattery B.V. kregen de kans hun verhaal te pitchen aan het publiek waarna er gestemd kon worden en de jury in overleg ging. Angelique van Helvoort van SoilCares nam uiteindelijk de CHANGE Award in ontvangst uit handen van Gert Askes (voorzitter ledenraad NCD). SoilCares was erg verheugd met de prijs, hiermee kan zij meer aandacht krijgen voor het wereld voedseltekort. Met de baanbrekende bodemscanner kunnen zij hun kennis in de handen van boeren wereldwijd leggen. Met deze prijs wil de NCD de nadruk leggen op de waarde van echte veranderingen, maar ook de trots benadrukken die we als Nederland mogen hebben op baanbrekende innovaties.

Bekijk hier de foto’s