Event 06-06-2018

Jaarlijks organiseert NCD het CHANGE in Business Event. De events zijn er vooral om te inspireren. Zowel plenair als in co-creatie sessies delen inspirerende CHANGERS hun ervaringen die typisch zijn voor waar CHANGE in Business voor staat. Ieder jaar gaan we aan de slag met een ander thema met als grote afsluiting het CHANGE event. Het thema van 2018 was ‘Poen & Passie’.

“Elk jaar zet ik steevast de Change in Business in mijn agenda. Deze dag staat garant voor een goede dosis energie. Een greep uit de voorgaande edities en hoogtepunten: In Hilversum bij de studio’s werden we ge-enthousiasmeert om te dansen en te bewegen. Dit was hilarisch maar zorgde voor een enorme verbinding vooral in de daaropvolgende groepsdiscussies over Poen & Passie, lees er hier meer over. In 2017 stonden we bijna letterlijk onder hoogspanning op de Eneco Energy Campus. Na een complete veiligheidsinstructie gingen deelnemers aan de slag met het thema ‘Energie’ om een change in business te bewerkstelligen.

Change in Business is gericht op ‘anders kijken en beleven’. Op 6 juni 2018 was het weer zover, dit keer op een hele bijzondere locatie: Het Alexander Monro Ziekenhuis voor borstkankerpatiënten in Bilthoven. Het thema: ‘Digitale Trans (IN)Formatie’. Kortom de digitale golf; hoe urgent is het en wat kan ik nú doen en wat later. Het ochtend programma werd een ‘sweatshop’ genoemd. We kregen eerst een overzicht van wat er allemaal aan de hand is en inzicht in de mogelijkheden en kansen voor jezelf. We zijn concreet aan de slag gegaan met kleine groepen. Hierbij verzamelde de moderator alle inzichten en gaf hier een vlammende wrap-up over.

In de middag mochten we de informatie ‘consumeren’. Een strakke planning van vijf TED-talks (20 minuten spreektijd, snel tot de kern) waarin een aantal relevante (digitale) technieken en toepassingen werden toegelicht.
Food for thought; Marjolein de Jong, bestuurder van het Alexander Monro Ziekenhuis deelde haar persoonlijke drive om dit gespecialiseerde ziekenhuis neer te zetten. Deze lezing ging mooi over in die van Petra Derkx over de vurige wens om de opkomst van Blockchain in de zorg te stimuleren en te versnellen. Jan Dirk Bijker nam ons mee in de wereld van A.I. en V.R. (artificial Intelligence & virtual reality); wat zijn de ontwikkelingen die in de dagelijkse praktijk gebruikt worden. Het meest indrukwekkend vond ik de VR in de psychische gezondheidszorg: door situaties bijna ‘real-life’ te beleven kan je in een veilige omgeving leren hiermee om te gaan. Lees hier meer over Vrendle. Dat A.I. ook toegepast kan worden in het bedrijfsleven en met name ik recruiting vertelde Rina Joosten-Rabou. En de laatste presentatie was een duo-presentatie van Tom Ederveen en … een robot!

Na een korte pauze hebben de we pitches van de genomineerden van de CHANGE Award gehoord. Een prijs waarmee de winnaar zich terecht een changer mag noemen, door bewust en positief zaken doen en ondernemerschap daadwerkelijk te combineren. Luxexcel (3D printen van lenzen voor brillen), BNR Nieuwsradio (verandert de radio naar on-demand streaming service) en FutureNL (leren kinderen op scholen programmeren) waren de genomineerden.
Na een verhit debat met de jury, waar ik zitting in mocht nemen, hebben we samen met de publieksstemmen FutureNL als winnaar gekozen. Hier ontstond ook direct het thema voor 2019: Woman in tech!

Ik kijk er nu al naar uit, zie ik je 5 juni 2019?”