Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

CHANGE ThemaCircle “Leidende principes in organisaties”

2 juli 2013 @ 15:30 - 18:00

-

Ben jij je bewust van de leidende principes van jouw organisatie?

Uit onderzoek blijkt dat bloeiende organisaties helder zijn over hun leidende principes, het is zelfs het meest belangrijke criterium voor succes.

Ook tijdens het CHANGE in Business Congres op 12-12-12 kwam naar voren dat van essentieel belang is hoe de waarden worden beleefd door de medewerkers van een organisatie. Een organisatie is ooit ontstaan. Er waren behoeftes in de buitenwereld en de organisatie kon daar op een bepaalde manier in voorzien. Als zij dat niet had gedaan, had ze al lang opgehouden te bestaan. Zo simpel is het.
Op een of andere manier stuurt deze ontstaansreden het handelen van individuen in de organisatie. Vaak gebeurt dit onbewust. Dit sturend mechanisme wordt ook wel het leidend principe genoemd. Het geeft kracht en richting. Het is iets totaal anders dan de visie en missie. Die zijn bedacht en geformuleerd om de organisatie aan te sturen.  Omdat leidende principes aan de basis staan van een levend systeem zijn ze er gewoon.

De ordening in leidende principes is de meest bepalende ordening voor een organisatie. Het leidende principe is een antwoord op de vraag: wat in de kern zijn we? En welke waarden liggen hieraan ten grondslag?

Het leidende principe werkt voor alle organisatie, groot en klein. Helderheid in leidende principes maakt het mogelijk dat je authentieker en congruenter overkomt. Klanten voor wie je werkt – het kan een bedrijf zijn maar ook een persoon –  merken dit op.

Graag gaan we met jou tijdens deze CHANGE ThemaCircle op systemische wijze op onderzoek om te ontdekken hoe helder jij de leidende principes van jouw organisatie in beeld hebt? En wat is er nodig om deze nog scherper te krijgen?

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: info@changeinbusiness.nl

Maria Menger en Gera Vermaas helpen organisaties om op systemische wijze en vanuit een ander perspectief meer zicht te krijgen op wat nodig is.  www.kerncompany.nl

Gegevens

Datum:
2 juli 2013
Tijd:
15:30 - 18:00
Kosten:
-

Locatie

KernCompany
Zuidbuurtseweg 14
Zoeterwoude-dorp, 2381 LB
+ Google Maps
Telefoon:
06 - 21 55 44 24

Organisator

CHANGE in Business
E-mail:
info@changeinbusiness.nl
Website:
www.changeinbusiness.nl