Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Update Sessie: De commissaris en IT-ontwikkelingen

7 november 2014 @ 09:00 - 21:30

Gratis

NCD heeft binnen NCD-Academy  een nieuwe reeks  van ‘next practice dagen’ ontwikkeld, die bestemd zijn voor commissarissen / toezichthouders, maar ook uitermate geschikt zijn om als CEO, DGA of Managing Partner te volgen.
Met de Update Sessies stelt NCD Academy  leiders en toezichthouders in de  gelegenheid om zich bij te scholen op die gebieden waar zij naar verwachting extra aandacht en extra kennis nodig zullen hebben.
Deelname aan Update Sessies kan – indien door u gewenst – voor de toekomst voor u ook de start betekenen richting  een nieuwe Europese vorm van certificering als ‘Certified Board member’.
Een certificering die vanaf begin 2015 een feit wordt.

Op vrijdag 7 november 2014 vindt de eerste Update Sessie uit de reeks plaats:
De commissaris en IT-ontwikkelingen.
De toezichthouder krijgt nu en in de toekomst steeds meer te maken met IT vraagstukken die directe invloed kunnen hebben op de toekomst van de organisatie. Maar moet je nu alles van IT weten om dit te kunnen beoordelen? Samen met IT specialisten van o.a. Cap Gemini is een programma ontwikkeld waarin strategische IT aspecten worden belicht die relevant zijn voor de toezichthouder die mee wil kunnen praten én vanuit zijn rol als commissaris mee moet kunnen beoordelen.
Niet de vele IT afkortingen en trends (zoals big data, cloud, cyber security), maar de daarvoor noodzakelijke, preventieve IT architectuur, IT business modellen en IT governance kwaliteit worden kritisch tegen het licht gehouden op een interactieve wijze. Uw case of vraagstukken op het gebied van cloud management, IT outsourcing of security kunnen overigens wel centraal staan.

Programma:

8.30-9.15 uur:               Ontvangst
9.15-9.30 uur:               Introductie. Korte schets van het dilemma: ICT als kostenpost die geminimaliseerd moet worden (cost center) of ICT als essentiële investering  om als bedrijf te overleven (business enabler).
9.30-10.30 uur:            Update IT trends & aandachtsgebieden door Frank Wammes. De Singularity Theory en hoe zich dit vertaalt naar trends in het nu binnen de IT. Daarnaast kijken we waar men denkt nu te staan en waar men zou willen en moeten staan.
10.30-10.45 uur:          Koffie/thee pauze
10.45 – 11.45 uur:         TechnoVision: Vertaling van trends naar de dagelijkse praktijk door Frank Wammes. Aan de hand van TechnoVision maken we de trends tastbaar en praktisch.
11.45 – 12.30 uur:         Kritische factoren van IT/telecom projecten door Frank Wammes en Tom Louwrier. Risico’s en security met name vanuit een strategisch / juridisch en publicitair (imago) standpunt.
12.30 – 13.30 uur:         Lunch
13.30 – 14.30 uur:         Waarde van de IT door Tom Louwrier. Waar moet een toezichthouder naar kijken en naar vragen om hier voldoende inzicht in te krijgen?
14.30 – 15.30 uur:         Case
15.30 – 15.45 uur:        Thee pauze
15.45 – 17.00 uur:         Assessment van IT op de Nexus of Forces door Tom Louwrier en Frank Wammes. Hier staan we specifiek stil bij de ontwikkelingen van de Nexus of Forces en geven raamwerk om te assessen waar de kansen en bedreigingen liggen en hoe dit te toetsen.
17.00-17.30 uur:          Pauze met een snack
17.30 – 19.15 uur:         Boardroom Dynamics
19.15-19.30 uur:           Samenvatting en afsluiting
19.45-21.30 uur:          Dilemma diner. Tijdens het diner wordt een aantal dilemma’s besproken.


Inleiders:

tom louwrierIng. Tom T.C Louwrier

Gewerkt in diverse ontwikkelings- en managementfuncties in verschillende IT omgevingen en bedrijven. Heeft grote IT projecten en service processen ingericht of verbeterd. Sinds 2010 DGA Ratio Consultants, Leiden. Bedrijf heeft zich gespecialiseerd in het kaart brengen van de actuele kosten en performance van IT oplossingen.

 

Frank WammesFrank Wammes MBA

Binnen Capgemini diverse rollen vervuld, waarvan de laatste jaren verantwoordelijk voor de SAP divisie, de BI en Online en divisie en sinds 1 januari Director New Business Models & IP. Lid van de CTO Office van Capgemini en sinds 2009 bestuurslid bij de Vereniging van Nederlandstalige SAP gebruikers.

 

gerardGerard van Vliet

Directeur NCD. Heeft een rijke ICT/Sociale media/Digital achtergrond. De nodige ervaring zowel vanuit operationeel oogpunt (Wegener, Scapino, Stokvis en eigen IT/Internet bedrijven) als toezichthoudende functies (business angel, incubator, commissaris). Schreef o.a. ‘Handboek Ecommerce’, ‘De Informatiemaatschappij’ en ‘CRM en Internet’ en ontwikkelde leergangen voor informatiekunde en Digitale Marketing. Zit in de ProgramBoard van Shopping2020 en investeert in een 3-tal digitale startups.


Aanmelden:

Aanmeldingen zien wij graag tegemoet via het inschrijfformulier naar kittyvanmierlo@ncd.nl

Het is al bekend dat de  daaropvolgende  Update Sessie zal gaan over De commissaris en strategische marktvragen op 4 december 2014.

Nadere informatie over de Update Sessies bij kittyvanmierlo@ncd.nl en T 0343 556 774.

Gegevens

Datum:
7 november 2014
Tijd:
09:00 - 21:30
Kosten:
Gratis

Locatie

Landgoed ISVW
Dodeweg 8
Leusden, 3832 RD
+ Google Maps