Impressie CHANGE Congres 12-12-12

Op 12-12-12 vond het eerste CHANGE in Business Event plaats in het Dialogues House in Amsterdam, een uiterst inspirerende omgeving. Zowel plenair als in co-creatie sessies deelden inspirerende CHANGERS hun ervaringen die typisch zijn voor waar CHANGE in Business voor staat. Hoe zag het programma eruit voor deze dag?

 


CHANGES in Business … waar staat dat voor?

 Gerard van Vliet neemt  je op een beeldende manier mee waarom  bewust en positief zaken doen zo belangrijk is en steeds meer wordt.  Marieke Schoenmaker neemt de deelnemers mee op reis om echt op verkenning te gaan naar CHANGE in Business. En de sprekers vertellen in een minuut waar hun change ligt.

 

Sprekerscarrousel

In een maximaal 20 min durende sessie inspireerden de sprekers de deelnemers met hun eigen Changesverhaal. De deelnemers hadden de gelegenheid om 4 sprekers te ontmoeten met hun verhaal. Klik hier voor meer informatie.

 • Gina de Groote“Alles heeft een positieve en negatieve kant”
 • Adriaan Wagenaar“Hoe komt het dat kinderen denken dat ze alles kunnen en wij volwassenen, niet meer?”
 • Joyce van Dijk – “Consumenten gaan steeds meer het heft in eigen handen”
 • Josje Feller“Begon vanaf haar 15e tot 17e naast haar studie, met een bijbaantje in de houtfabriek van haar vader”
 • Richard Lamb – “Een trend is een verandering die wat langer duurt”
 • Ron Steenkuijl“Waar wil jij er als onderneming toe doen”?
 • Gerard van Vliet“Keer altijd terug naar de vraag waarom”
 • Michiel Drijber“We leven in een maatschappij waarin het gaat om ‘hebben’ in plaats van ‘delen’”
 • Henk Koopmans“Hoe kunnen we echt een andere koers gaan varen?”
 • Emiel Nijenhuis – “Valt er wat te leren van de inbreng en activiteiten van de verschillende generaties werkzaam in organisaties?”
 • Jacqueline Zuidweg – Poen poen poen en een pleidooi voor herijking van ‘failliete boedels’

 

Paul de Blot – ‘Dilemma’s is het keuzes maken in een crisis situatie’

Spreker Congres 12-12-12Om vier uur ‘s middags vond binnen het CHANGE in Business event nog een specifiek event plaats, georganiseerd door ABNAMRO. Ruim 50 geïnteresseerden voegden zich rond dat tijdstip bij de al aanwezige deelnemers.  Paul de Blot, hoogleraar business spiritualiteit Nijenrode, nam alle deelnemers op een interactieve manier mee rondom het thema  “dilemma’s”.  Na de inspirerende uitwisseling met het publiek over kiezen, loslaten en verlangen & hoe verwaarlozing in je werk kan leiden  tot een burn-out, resoneert nog lang de vraag ‘Waar leef je voor, waar zeg je ja tegen?’.

 

 De CHANGE AWARD

Bij de 3 presentaties voor de CHANGE Award-uitreiking is te zien, te horen en te voelen waar de drie genomineerden volmondig ja tegen hebben gezegd.  Zoals een van de deelnemers zei: “ Hier heb ik ervaren hoeveel kracht er vrijkomt als Change Award Winner Congres 12-12-12passie, betrokkenheid en talent samengaan, als hoofd, hart en buik op één lijn zitten. Een kracht om nieuwe concepten te ontwikkelen.”.

Colori  innoveerde de schoenenbranche met kleur en goed uitgeteste pasvormen. Zij ontwikkelen schoenen waar vrouwen op kunnen leven en werken, waarmee zij hun persoonlijkheid kunnen onderstrepen, in kleuren die net zo sprankelend zijn als de presentatie die Colori neerzette, waarin passie en talent tastbaar was.

De winnaar van de CHANGE Award Thuisafgehaald.nl brengt mensen met talent en passie voor koken samen met buurtgenoten die geen tijd of zin hebben om een verantwoorde maaltijd te creëren. Er ontstaan onverwachte buurtcontacten met voedsel als verbinding.

Bij Stichting Tinkerbell kunnen mensen die in een zorgtraject terecht zijn gekomen, begeleiding krijgen van een patiëntencoach. Patiënten worden empowered om de regie te houden over hun zorgproces. Tinkerbell spant zich in om spreekkamers te transformeren in gesprekskamers. Lees hier het persbericht.