Maak kennis met de sprekers van het CHANGE event 2016! We zijn druk bezig om de laatste namen definitief te maken.

Moderator

Bas WesterweelBas Westerweel is veelzijdig televisie presentator. Sinds 2002 werkt Westerweel als creative director bij een bureau voor communicatie, advies en reclame gericht op kinderen en jongeren, genaamd “Keesie”. Naast presentator en creatieveling is Bas ook als voice over actief. Sinds 2005 spreekt hij de stem in van Plankton voor de Nederlandstalige televisieserie en de Nederlandstalige versie van de film over SpongeBob SquarePants. Bas is docent op de Amsterdam New Business School en schrijft kinderboeken. Ook geeft hij lezingen en presentaties. Hij is een expert als het gaat om ouders, kinderen, communicatie, doelen bereiken, opvoeding, toekomst…. alle facetten die met kinderen verbonden zijn. Voor NCD was hij al eerder actief en schreef hij een column voor magazine ExecutiveNL. Op 11-12-15 zal hij bij ons optreden als moderator. Een rol die deze professioneel verBaser op het lijf geschreven is.  

Carrousel

Stef van DongenStef van Dongen is een impact-gedreven ondernemer. Hij studeerde Small Business in Haarlem en haalde zijn Master in Rotterdam (specialisatie Global Business Society Management). Stef zoekt altijd naar winstgevende oplossingen om problemen in de wereld op te lossen en als oprichter Enviu, zoekt hij naar winstgevende oplossingen om problemen in de wereld op te lossen. Met zijn bedrijf Enviu, richtte hij in de afgelopen tien jaar in totaal 11 sociale ondernemingen op.

Dit jaar werd Stef bekroond met de RSM Distinguished Young Leader Award en werd hij opgenomen in de Trouw Duurzame Top 100, waar hij binnen kwam op de 31ste plaats.

Enviu start wereld veranderende bedrijven. Dit doen we in twee stappen: van issue naar idee en van idee naar startup. De ideeën voor deze startups komen tot stand door samen te werken met organisaties, creatieven, ondernemers en professionals. Enviu heeft veel ervaring in het organiseren van challenges waar door co-creatie nieuwe en innovatieve business concepten ontstaan. De beste business concepten maken we investeerbaar en zo starten we onze impact startups. Voorbeelden hiervan zijn de  duurzame dansvloer die de energie opwekt en een coöperatie van chauffeurs met schonere tuktuks in India.

Kasper KlaarenbeekKasper Klaarenbeek is een veelgevraagd management spreker en inspirator. In zijn ruim 30 jaar werkervaring heeft Kasper veel verschillende functies vervuld, voornamelijk in grote detailhandel ondernemingen. Kasper is zijn carrière begonnen bij WE, waar hij in diverse sales, management en personeel & organisatie functies het ‘voetenwerk’ leerde in de praktijk. In 1993 stapte hij over naar Kruidvat, waar hij in eerste instantie als P&O manager en van 1998 t/m 2001 als Directeur Operations heeft mogen bouwen aan een uniek bedrijf. Vanaf 2002 is hij zelfstandig en heeft hij vele Change programma’s geleid. Tegenwoordig richt Kasper zich op het begeleiden en coachen van directies, optreden als spreker/dagvoorzitter en het schrijven van boeken. Kasper is auteur van twee kersverse bestsellers: ‘Ben jij wel MerkWaardig genoeg?’(2014) en ‘Is jouw bedrijf wel MerkWaardig genoeg?’ (2015). In zijn boeken deelt hij waardevolle inzichten en praktisch bruikbare handvatten om nóg MerkWaardiger te worden. We leven volgens Kasper in één van de meest interessante en uitdagende tijden ooit, veranderingen volgen elkaar razend snel op en bieden geweldige kansen aan mensen en bedrijven die B.T.W. (Bewezen Toegevoegde Waarde) hebben. De vereiste slagkracht vraagt van ondernemers en medewerkers dat ze elkaar kennen, vertrouwen, aanvullen en samen gaan voor succes! Zijn jij en jouw bedrijf MerkWaardig genoeg? Kasper daagt je in zijn workshops uit om dit te ontdekken!

Omar MunieOmar Munie is een jonge en getalenteerde Nederlandse designer. Door zijn creativiteit en doorzettingsvermogen heeft hij in middels een bekende naam in de Nederlandse modewereld. Zijn tassen worden door steeds meer mensen gezien als de perfecte combinatie van functionaliteit en design. Vanwege een burgeroorlog in zijn thuisland Somalië, vluchtte Omar op 9-jarige leeftijd met zijn broertjes en zus naar Nederland. Hij wilde hier een nieuw leven beginnen en zich concentreren op de toekomst. Hij ging naar de modevakschool waar hij hard werkte om zijn talenten te ontwikkelen. Zo richtte hij al tijdens zijn MBO opleiding zijn bedrijf, Omar Munie Clothing, op. Nu, 8 jaar na oprichting van zijn bedrijf, heeft Omar zijn eigen Flagshipstore aan het Noordeinde in Den Haag en mag hij al veel grote namen op zijn portfolio zetten. Zo heeft hij al tassen ontworpen voor Gemeente Den Haag, KLM, Schiphol en opleidingscentrum Baak. Ook worden zijn tassen al door veel celebrities gedragen.

Sabrina 14Sabrina Franken- Van Velzen is statutair directeur Uitvaartverzorging bij Yarden en vice-voorzitter van de RvT van een grote GGZ/V&V organisatie in Noord/Oost Nederland. Sabrina is gevraagd om bij Yarden een verandering te bewerkstelligen om de medewerkers te stimuleren om meer markt en klantgericht te werken.  Nu is zij eindverantwoordelijk voor de Uitvaartzorg en de 24 Crematoria en het Vastgoed in heel Nederland.  Het leuke van al haar jobs was en is dat alle bedrijven gekozen zijn als Top employer. Het streven van Sabrina was en is altijd een 9+ organisatie. Medewerkers die zó gemotiveerd zijn om excellente dienstverlening te leveren geven klanten/gasten de service waar ze recht op hebben. Sabrina heeft haar ervaring op gedaan bij Sodexho waar zij 12,5 jaar heeft gewerkt. In 1995 is zij gevraagd om voor Center Parcs te gaan werken, een bedrijf waar je alleen kon werken met veel passie en energie. Met veel mensen voor veel gasten een optimale dienstverlening geven is haar lust en leven. Van General Manager naar Director of Operations van 1 park naar 8 parken en verantwoordelijk over heel Nederland. Bevlogen leiding gegeven aan meer dan 5000 medewerkers. Het was een tijd van grote investeringen en veel innovaties. In al deze organisaties is sprake van marginale resultaten met bijbehorende hoge loonkosten en is het de uitdaging om met een hoge arbeidsproductiviteit de allerhoogste dienstverlening te realiseren. Genoeg Ziel & Zakelijkheid!

Maria Menger klein

Maria Menger is organisatiepsycholoog met een passie voor ‘zaken die raken’! Zij heeft ruime ervaring als directeur/manager in het bedrijfsleven. Regelmatig stond, staat zij aan de basis van nieuw te starten bedrijven. Deze zakelijke achtergrond gecombineerd met een studie psychologie maakt haar tot een prima sparringpartner in business/executive en personal coaching. Daarnaast geeft zij regelmatig trainingen op het terrein van leiderschap, teamontwikkeling en strategisch beïnvloeden. In haar werk gaat zij met enthousiasme, creativiteit en een onderzoekende ‘geest’, de uitdaging aan om de verschillende disciplines binnen de organisatie met elkaar te laten samenwerken en te verbinden. Op zowel individueel, team als organisatieniveau. Maria is mededirecteur van KernCompany. Waar groei en ontwikkeling vanuit stevige en duurzame relaties centraal staan. In de carrousel neemt zij je graag mee om haar eigen ervaring te delen hoe je relaties kunt verbeteren en zij zet je aan het denken waarom poen en passie heel goed samen kunnen gaan.

Jan MeursJan Meurs is oprichter van Jumbo Supermarkten Lekker & Laag en Etenstijd. Jan z’n hart klopt nog steeds sneller bij alles wat met Food-Retail te maken  heeft. Afgelopen jaar heeft hij  FairSharing opgericht.  Met als doel  het bevorderen van eerlijk delen. Dit werd o.a gedaan door consumentenprijsverschillen via een app inzichtelijk te maken. Want de verhouding waarde-prijs is volgens hem echt zoek. Helaas is de consument op dit moment nog niet bereid voor deze informatie geld te betalen, zodat dit initiatief even in de koelkast staat. Maar dat hij hiermee een statement heeft gemaakt is overduidelijk.
Geld alleen kan Jan niet boeien. Goede dingen bedenken voor klanten, mensen helpen en inspireren wel.

Jan-Willem WitsJan-Willem Wits. De man die het briljante idee kreeg om de Paus namens ‘Straatnieuws’ te interviewen. Met alle gevolgen van dien. Voor even waren de Straatnieuws-verkopers en hun scoop HET wereldnieuws. Jan-Willem maakte het allemaal mee, vanaf het begin. Een uniek verhaal vol Ziel.
Als auteur van ‘Firma Franciscus‘, dat hij samen met Stijn Fens schreef, weet Jan-Willem alles van de manier waarop de moderne evenknie van Sint Franciscus Ziel & Zakelijkheid naadloos met elkaar verbindt.

Gina‘Ik zat in bad en bedacht een blad.’ Gina De Groote, bezielster van CHANGE, haar grote droom was mensen samen brengen. Een beweging én community creëren van positieve veranderaars. CHANGE is ondertussen uitgegroeid tot een blad, een beweging én een geïnspireerde community. Mensen met een hart die allen een gemeenschappelijke visie hebben: CHANGE brengen in hun persoonlijke leven, op school, op het werk, op gezondheidsvlak.

 

Cees JansenNeuroloog Cees Jansen neemt ons mee op reis door ons brein: over kippenvel en andere gevoelszaken. Waarom krijgen we kippenvel bij het horen van sommige muziekstukken? En hoe komt het dat muziek haast als vanzelf allerlei herinneringen bij je oproept? Zelfs de daarbij gevoelde emoties en stemmingen! Het is de muziek die ons hele brein activeert en die enorme invloed kan hebben op ons gedrag en of we al dan niet onze passie volgen. Wat zegt muziek over ons gevoel en wellicht over onze passie? En welke CHANGE kan muziek in onze hersenen stimuleren? Cees Jansen, zelf ook fervent muziekliefhebber, neemt ons mee op een reis door ons brein. Hij doet dit op zijn bekende relaxte en interactieve wijze, zonder dat je enige medisch voorkennis nodig hebt. Cees Jansen is als neuroloog verbonden aan ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede.

Marc AltinkMarc Altink is directeur van het Metropole Orkest. Het Metropole Orkest is het grootste professionele pop- en jazzorkest ter wereld én het laatste volledige hybride orkest in de wereld. Toen Marc Altink eind 2012 aantrad als directeur was het bijna gebeurd met het beroemde jazz- én symfonieorkest. De regering wilde het opheffen. “Maar we hebben een plan bedacht dat uiteindelijk is omarmd door de Tweede Kamer. Dus we leven nog.” In 2005 is hij begonnen met adviesbureau Forque, na een loopbaan als senior consultant bij KPMG Consulting. Hij adviseerde over organisatie-effectiviteit, organisatieverandering, prestatieverbetering en gedragsverandering van medewerkers.

 

 

<<Terug naar het programma van 15-03-2016