Selecteer een pagina

Hanneke Stegweg, founder van iLost, is de winnaar van de prestigieuze Change Award. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt tijdens het Change in Business-event. Dit jaar was het thema Women in Tech.

Sinds 2013 werkt Change Award-winnares Hanneke Stegweg aan haar droom om de Google van verloren voorwerpen te worden. iLost brengt gevonden voorwerpen terug bij de eigenaar met haar software. Op die manier proberen ze het voor vinders zo eenvoudig mogelijk te maken om hun vondsten online te zetten. De eigenaar kan zelf kijken, claimen en laten thuisbezorgen.

Andere kanshebbers voor de award waren Ineke Scheffers (Girl Code) en Esther van Luit (Hack Lab Girls). Ineke wil met haar initiatief Girl Code wil ze de genderkloof in de techwereld aan de kaak stellen. Esther leert als founder van Hack Lab Girls meiden tussen de 12 en 16 jaar hacken en laat ze innovatieve mogelijkheden ontdekken. Na stemmen van het Change in Business-publiek en een juryberaad viel de keuze op Hanne Stegweg en haar iLost.

Award der awards

De Change Award wordt elk jaar uitgereikt aan een bedrijf dat elders al een Award uitgereikt kreeg. Met een kwinkslag zou je kunnen zeggen dat de Change Award de award van de awards is. De winnaar mag zich terecht een changer noemen, door bewust en positief zaken doen en ondernemerschap daadwerkelijk samen te laten zien.