Selecteer een pagina

Ik werd er de afgelopen week weer eens mee geconfronteerd: het gebrek aan aandacht. Met al de impulsen die we dagelijks krijgen is het maar de vraag of iets of iemand ECHT je aandacht krijgt. ‘Aandacht’, echte aandacht wordt steeds schaarser in de nieuwe economie.

Die goede, oude, rustige tijd
Aandacht in relaties, aandacht bij het kopen, aandacht voor JOU. Want het is tweezijdig. JIj wilt graag aandacht en tegelijkertijd willen anderen graag aandacht van jou.
Wie wat ouder is kent ongetwijfeld nog die zalige zondagmiddagen waarop spelletjes werden gespeeld en pinda’s gepeld. De tijd dat een boek lezen nog een boek lezen was. Die laatste staat nu op een iPad of Kindle en die zondagmiddagen doet nu iedereen iets anders.

Pillen troef?
Geen wonder dat de zorg over eenzaamheid en depressies toeneemt en de Ritalin grif over de toonbank van de apotheek gaat. Therapeuten hebben toptijden, want het moet toch ergens aan liggen dat we die aandacht niet krijgen. Persoonlijkheidsstoring, toch?
Of gaat het simpelweg om ‘een tandje minder’? We zijn zo overspoelt door alle nieuwe ontwikkelingen, informatiestromen, de jachtigheid, het ‘moeten’, dat we de weg kwijt zijn. Op zoek naar echte aandacht. Voor onszelf, en als het even kan voor anderen.

Aandacht voor SAMEN
Want we zijn en blijven genetisch een groepsdier dat zich ontwikkelt en dat groeit door sociale samenhang. Door het samenwerken en samen leven met anderen.
Tijd dus om er eens ECHT aandacht aan te geven, die AANDACHT.

Op 12 december a.s. gaan we in het CHANGE in Business event AANDACHT op de kaart zetten. Een hele dag aandacht voor AANDACHT!
Met een spectaculaire opening, waarbij je gelijk met aandacht wordt geconfronteerd. Met 12 inspiratie sessies in een carrousel over aandacht in relaties, de plek in je brein, aandacht on line, aandacht voor ouderen, aandacht voor informatie, kortom volop confrontatie met AANDACHT.

Aandacht voor jou!
In de middag organiseren we een unieke aandachtsmarkt, waarbij je zelf aandacht kunt vragen voor iets en anderen jou aandacht kunnen geven. Met de vraag HOE jij aandacht krijgt, zodat anderen jou aandacht geven!
Aandacht aan jezelf geven de komende tijd? Dat kan ook..in dat geval hebben we een unieke manier om ervoor te zorgen dat je er elke dag mee geconfronteerd wordt!

We sluiten zoals gebruikelijk af met het kiezen van de winnaar voor de CHANGE Award. Eerder gewonnen door Thuisafgehaald.nl en Mud Jeans.

Dagje aandacht hebben en krijgen? Kom dan 12-12 naar CHANGE in Business!

DANK VOOR JE AANDACHT! 🙂