Met het thema AANDACHT in de spotlights blikken we met de genomineerden voor de CHANGE in Business Award van vorig jaar terug op de afgelopen periode. Dit keer met Bart Cup van Cup Engineering

Cup Engineering werd vorig jaar genomineerd voor de CHANGE Award met het product de Sprider.
Dit apparaat voor de asfalt verwerkende industrie reduceert de verspilling van asfalt tijdens het transport en het storten. En is ook nog eens goed voor de snelheid van reparatie van een wegdek en de fysieke belasting van de mensen die ermee werken. Zij wonnen in 2013 de Infra Innovatie Cobouw Publieksprijs 2013.

In gesprek met Bart Cup:

Realiseren
Tussen droom en realiteit ligt nog een wereld van verschil. Als je nu terugkijkt op de afgelopen periode. Waar hebben jullie dan blijkbaar de juiste aandacht op gericht zodat jullie droom met de Sprider werkelijkheid kan worden.

Bart: “Voor mij is dat om steeds de aandacht te houden hoe ik dagelijks geld kan verdienen met het product van mijn droom”. Binnen Nederland werd door de markt wel enthousiast gereageerd op de Sprider, maar de animo voor aanschaf gering. We vermoeden dat dit deels terug te voeren is op de zwaar-weer periode voor de wegenbouw in ons land in de afgelopen jaren.
We hebben onze aandacht dan ook vooral op het buitenland gericht, met name Duitsland en Zwitserland. In beide landen ging men sneller over stag om tot aanschaf van de Sprider over te gaan.
Met name in Zwitserland, waar verschillende machines nu werken, raken mensen enthousiast en hebben we inmiddels de meeste Spriders verkocht.


Uitdagingen

Wat heb je nodig aan aandacht bij de doorontwikkeling en doorgroei van de Spider?

Bart: “Wat wij voor de binnenlandse markt nodig hebben is een early adopter die als referentie kan dienen om de markt open te breken. In onze branche is dat een professioneel verhuurbedrijf of een transportbedrijf, gericht op asfalt. Op 9 december vindt de jaarlijkse “Asfaltdag” plaats. Op dit congres staan wij als exposant met de Sprider. Dus wie weet!
En als de vorst uit de grond is organiseren we in het voorjaar een demo tour door het land. Dus bedrijven die geïnteresseerd zijn …. Laat het ons weten!

Kruisbestuiving
CHANGE in Business staat ook voor kruisbestuiving. Kun je ons iets vertellen welke nieuwe contacten of zienswijzen, die buiten de bestaande kaders vallen, bijdragen aan jullie succes.

Bart: Hoewel we zelf geen verhuurbedrijf willen zijn heb ik wel de mogelijkheid geopend om dit aan te bieden in de vorm van Sprider Rent, inclusief een ervaren machinist. Op deze manier kunnen asfalt verwerkende bedrijven en uitvoerders ervaring op doen, zonder al direct tot aanschaf over te gaan.

Daarnaast hebben we bewust naar dezelfde markt een laagdrempeliger product ingezet, waardoor wel de interesse groeit in andere producten van ons bedrijf, waaronder de Sprider. Op deze manier hopen we de Sprider meer in de picture te krijgen.

Delen
Welk inzicht wil je delen met de lezers van deze nieuwsbrief om van te leren?

Bart: Wat mij heeft verrast is dat ik soms nee te horen kreeg of een negatieve reactie van een contactpersoon bij het ‘aan de man brengen’ van een product van ons. Terwijl diezelfde persoon bij een nieuwe werkgever juist wel super positief reageert op onze producten.
Een negatieve reactie hoeft dus niet altijd negatief te blijven, maar hangt van de situatie en omstandigheden af. Schrijf mensen dus niet te snel af. Dit was voor mij wel een eyeopener.

CHANGE in Business Award
Welke betekenis heeft deze Award voor jou gehad?

Bart: de CHANGE in Business Award heeft mij niet zozeer op technisch of verkoopgebied wat opgeleverd. Maar wel de persoonlijke aandacht, erkenning voor wat ik heb weten te bereiken door de ontwikkeling van de Sprider. En het geeft me het gevoel op de goede weg bezig te zijn. Dus … de aandacht heeft mij goed gedaan.

Op 9 december vindt de jaarlijkse VBW asfalt “Asfaltdag” plaats waar Cup Engineering als exposant staat. En in het voorjaar organiseren zij weer een demo-tour met de Sprider.
Meer informatie kun je vinden op hun website:   www.cupengineering.nl