CHANGE in Business presenteert Award der Awards

bewust en positief zaken doen en ondernemerschap gaan hand in hand

Winnaars van de Herman Wijffels Award (irwes.com), de Retail Jaarprijs voor beste starter (colorishoes.nl), de Nationale Zorg Jaarprijs (stichtingtinkerbell.nl) en de Accenture Innovatie Award (thuisafgehaald.nl) zijn genomineerd voor de eerste CHANGE Award der Awards. “Met de CHANGE Award der Awards belonen we bedrijven en ondernemers, die al eens eerder een prijs wonnen, en hebben aangetoond  dat bewust en positief zaken doen en ondernemerschap daadwerkelijk samengaan en bijdragen aan de maatschappij”, legt initiatiefnemer Harry Starren uit. De CHANGE Award der Awards wordt woensdagavond 12-12-12 tijdens het CHANGE in Business congres in Dialogues House (Foppingadreef 22, Amsterdam) uitgereikt.


“De genomineerden van de CHANGE Award der Awards zullen op 12-12-12 aan een deskundige jury laten zien dat ze op positieve wijze zaken doen, anderen inspireren en voor hen een voorbeeld zijn”, zegt juryvoorzitter Harry Starren. “Daarbij is het belangrijk dat de winnaar mensen raakt, voldoende inspireert om zelf ermee aan de slag te gaan en of het eventueel met wat hulp zelf te realiseren is. Met andere woorden, je moet kunnen denken: ‘dat had ik kunnen bedenken!’ Zo simpel kan ondernemerschap soms zijn.”
Bewust
De CHANGE Award der Awards is onderdeel van het Change in Business congres dat woensdag 12-12-12 voor de eerste keer plaatsvindt in het Dialogues House. Het congres is de start van een tot 20-2-20 durend platform rond positief en duurzaam zakendoen. “Bruggen konden we al bouwen”, legt Gerard van Vliet uit, initiatiefnemer van Change in Business. “Het is tijd om die eilanden een geheel te laten vormen. Stop met dat ‘crisis’ gedoe; het is de hoogste tijd om samen aan te pakken en te doen!” De winnaar van de CHANGE Award der Awards moet dan ook op bewuste wijze zaken doen: oplossingen of veranderingen die ook op langere termijn werken. Het gaat hierbij over een ‘ander’ functioneren. De oplossing of verandering moet ook voor anderen kunnen werken. Bewust werken met een zichtbaar resultaat.

Inspireren
“Het zijn allemaal winnaars, want elke genomineerde heeft al eens gewonnen”, aldus Starren. “Verliezen is er niet bij en zo hoort het ook, want het gaat om inspireren. De kandidaten krijgen de gelegenheid hun onderneming te presenteren en dan beoordelen jury en aanwezigen de inzending op vier kernwaarden: inspirerend, ondernemend, bewust en positief.”

Jury
In de jury hebben vertegenwoordigende partners van CHANGE in Business plaatsgenomen: SMA, NCD, NIMA en CBW Mitex. De jury bestaat uit Petra Claessen (directeur SMA), Susanne Stolte (voorzitter NCD), Jan Meerman (voorzitter CBW Mitex), Karel Smit (bestuurslid NIMA) en juryvoorzitter Harry Starren.