Cases en sprekers CHANGE event 2017 toegelicht

Cases

Eneco Energy Campus
Eneco heeft zich tot doel gesteld overbodig te worden. Te starten in Utrecht. Daarmee neemt het energiebedrijf wel een heel bijzondere positie in. Want hoe krijg je het voor elkaar om, samen met de bewoners van Utrecht, duurzame alternatieven te ontwikkelen voor traditionele energievormen? Hoe vervang je centrale stadsverwarming door individuele oplossingen met zonnepanelen, windenergie of welk duurzaam alternatief dan ook? En, nog belangrijker, hoe betrek je daar de bewoners actief bij? Als gebruiker, maar vooral als beslisser!
In deze casus ga je samen met de mensen van Eneco aan de slag om te kijken hoe je de Utrechters niet alleen kunt betrekken bij die geweldige omslag, maar die Utrechter ook tot initiatiefnemer van die omslag te maken. Van simpele consument naar inventieve thuisinvesteerder! Maatschappelijke impact gegarandeerd!

Etrecht
Groeibedrijven hebben het moeilijk in Nederland. Het ontbreekt aan lef-kapitaal, maar ook aan tijdige en goede ondersteuning bij die groei. Qua ondernemerschap staan we dan ook op plaats 28 in de wereld, terwijl we wel alles in huis hebben om ook daar in de Top 10 te staan. Veel groeistuipen zouden voorkomen kunnen worden. Hoe vinden investeerders de juiste bedrijven om in te investeren? Hoe ondersteunen we als ervaren ondernemers binnen de NCD minder ervaren ondernemers?
Met Etrecht, waar bij de ‘E’ staat voor Entrepreneurial, Education, Exploring en Energy, willen we een ‘WIJ(s)heidscentrum voor Groei’ realiseren. Waarbij WIJ met elkaar, als ervaren ondernemers, onze al aanwezige kennis en kunde samenvoegen tot WIJSheid.
Om daarmee ter plekke (Eneco Energy Campus) beginnende, talentvolle ondernemers te steunen, maar ook buiten de campus de banen van de toekomst te realiseren.
Tijdens deze casus gaan we met elkaar de grenzen verkennen van onze ambitie. En aangeven hoe we die ambitie waar kunnen maken. Door bijvoorbeeld de inzet van een kennispool van collega’s, het beschikbaar stellen van een Kitchen Cabinet of Master Classes.
Kortom, hoe geven we Nederland energie om, als het om ondernemerschap gaat, op al die Top 10 lijstjes flink wat plaatsen omhoog te komen!

Sprekers

Gert Askes heeft 30 jaar bij grote corporates gewerkt, waarvan zijn laatste positie als CEO van G4S Nederland was. Sinds januari 2016 is hij ondernemer. Bevlogen door het Nieuwe Leiderschap en 3D Rendement (Financieel EN Social return EN Sustainability. Gert is ook voorzitter van de Ledenraad van NCD.

Luc van Bussel (1964) is ondernemer, spreker en auteur. ‘Gastgevers in Geluk’ is zijn derde boek. In 2008 schreef hij het boek ‘INFARCT, de naderende stilstand van Nederland’ en in 2013 ‘Alles Kan Beter, 10 succesfactoren voor duurzame groei’. In zijn huidige bedrijf Regardz Hospitality Group ontwikkelde hij een nieuwe formule voor hartverwarmende gastvrijheid in een digitale samenleving. Hij noemt zich een Vlaming met een Nederlands paspoort, groeide op in het Vlaamse dorpje Leut en studeerde Hotelmanagement aan de Erasmushogeschool Brussel. Luc van Bussel was de drijvende kracht achter de innovaties van Center Parcs in de jaren negentig en boekte spraakmakende successen als CEO in de Automotive Branche.Hospitality is zijn lust en zijn leven. Hij is een romanticus en gelooft in de oerkracht van de liefde.

Henk A. Koopmans: Boardroom Sparring Partner. Meerzichthouder, Board Buster.
Henk is Accountant, Ondernemer, Financieel Architect, Innovatie Specialist & Corporate Governance. Hij heeft meer dan 100 mergers, acquisitions & desinvestments op zijn naam staan. 3 IPO´s op AEX: Neways Electronics, Tulip (Compudata) & HCS. 5 PO’s op AEX: William Pont, Industriële Maatschappij, IFN, VFN, EMF. Daarnaast is hij lid van de NCD, CEO Sensor Universe (IT, Embedded Systems & Sensor Systems) Triple Helix NL.
EU: IoT, FttH, & CLM: DG INFSO/Mevr.Kroes. EU Innovation Union DG INFSO, DG Science & Research, DG SME’s. Tevens SKA Liaison officer Industry/radio astronomy (Universities, Oracle, Sysco, IBM, Glassfiber&Wireless Radio Communication 1) LOFAR NL/Europa 2) MEERKAT S-A 3) ASKAP Australia & NZ.
Henk zal spreken over ENERGIE : adrenaline, enthousiasme, optimisme, boosheid, zorgen en meer.

Pauline van der Lee is a ‘Personal Developer’. Using her individual and team coaching skills, she works at every organizational level: from employees of innovative scale-ups to the corporate executive to those reintegrating into the workforce.
With a daily meditation practice of over 23 years, she shares her knowledge and experience with people who want to guide themselves towards a positive MindSet and experience ‘Peace of mind.’ Pauline brings a grounded and practical approach to creating awareness.
She has a Pedagogy educational background. As a movement trainer she is a capable partner who can help energize people, teams and organizations.
She developed the revitalizing ‘Shake-Up! the (work)Space’. She is highly empathic and agile in dealing with the audience and is literally a keystone to the success of events. www.keystonesuccess.com

Inspirator en serie ondernemer Karlijn L’Ortye begon haar eerste bedrijf op 11 jarige leeftijd. Op haar 22e werd ze fulltime ondernemer en is nu 12 jaar later aan het bouwen aan haar derde bedrijf. Persoonlijke ontwikkeling is haar passie, en de organisatie en implementatie hiervan binnen grote bedrijven ligt haar talent.

Een keurslijf zonder ontwikkelingsmogelijkheden, vastgeroeste patronen, geen groei alleen verplichte trainingen en een verloop. Dit is een organisatie zonder energie, een leeglopende batterij. Zou jij er willen werken? Ik niet.
In 20 minuten vertel ik u wat er met uw organisatie kan gebeuren als u niet heel snel shift naar ‘Talent Driven’. Wat is dat? Het is Waardering, dat geeft energie, het is Passie dat geeft energie, Talent geeft energie. Iedereen verdient persoonlijke aandacht en dat kan in een organisatie met duizenden medewerkers. Ik deel 5 levensreddende lessen.

Krijg jij ook zoveel energie van een verrassing? Tijdens deze editie van het CHANGE event hebben wij een mystery spreker opgetrommeld die jou in 20 minuten deel zal maken van zijn/haar energieke verhaal. Stay tuned, de komende tijd geven wij een paar hints…