Via mijn blogposts op Change in Business wil ik je op de hoogte houden van de ontwikkelingen die ik als ondernemer van Gamechanger doormaak in mijn reis naar VRIJHEID.

Ik ben me ervan bewust dat jij misschien helemaal niet op zulke verhalen zit te wachten, omdat jij het allemaal al voor elkaar hebt. Je kan je totaal niet herkennen in de frustraties ik bij mezelf tegenkom, omdat jij precies hebt bereikt wat je met je business voor ogen had. Vrijheid om je ideale leven te leiden, dat is allemaal hoe jij het al doet. STOP! Lees dan niet verder, want dan zullen mijn reflecties je niet aanspreken. Zonde van je tijd, klik nu deze blogpost weg.

Maar mogelijk herken jij de overweldigende hoeveelheid werk die je iedere dag moet doen voor jouw bedrijf. Vind je het super frustrerend hoe tergend langzaam je vooruitgang boekt? Ben je gewoon uitgeput?

Nou, dat is geen wonder met al die dingen waarover je ELKE dag nadenkt, in gang zet en beheert. Uit mijn eigen ervaring weet ik dat je daarin niet alleen bent. Ik kwam mezelf tegen, 3 maanden geleden. Totaal geen zin meer in waarmee ik bezig was met mijn bedrijf. Maar er dan ook TOTAAL geen zin meer in hebben. Kun je je voorstellen hoe heftig dat was?

En nu 3 maanden later …. wat een PLEZIER heb ik er weer in! Zo’n waanzinnig lekker gevoel. Maar dat kreeg ik niet voor niks. Het was KEIHARD werken deze zomer. Om te begrijpen en te ervaren welke exacte stappen ik moet zetten voor meer succes. In die drie maanden leerde ik hoe ik me bewezen strategieën eigen kan maken en implementeren. En welke impact had dat? Nu al … met veel meer focus, rust en voldoening …. meer resultaat!

Ben ik er al? Nog niet, want mijn ambities zijn GROOT en dat vraagt om een reis van minstens 11 maanden. Die tijd heb ik nodig om te transformeren van het zijn van een OPPORTUNISTISCHE naar het worden van een STRATEGISCHE ondernemer. En dat is zo GENIETEN!

Deze zomer leerde ik DRIE zaken waarover je andere ondernemers nooit hoort:

  • Het grootste OBSTAKEL in je business, dat ben jezelf. Oeps, dat was even een enorme spiegel. Dertig dagen lang ben ik ondergedompeld geweest om mijn natuurlijk talent weer scherp te krijgen. KOLBE heeft me daarin fantastisch geholpen.
  • Mijn IN-PRODUCTIEVE uren (mails, internet, administratie, bellen, productontwikkeling, etc.) waren groter dan mijn PRODUCTIEVE uren (marketing en verkoop). Door dertig dagen tijd te schrijven wist ik precies waar de pijnljke plek zat. Via een eenvoudig rekensommetje kwam ik erachter dat ik in 5 uur per dag mijn business kan laten groeien naar de doelstelling die ik voor ogen heb. Wat een focus geeft dat!
  • Mijn businessprocessen hadden teveel losse eindjes en leidden niet consequent naar verkoop. Door alle processen te DESIGNEN heb ik mijn marketing nu zo ontworpen dat het verkoop overbodig maakt. En WOW, dat resulteerde in 3 weken tijd al in een verdubbeling van mijn mailbestand, een nieuwe klant en 10 gekwalificeerde prospects!

 

Gelukkig heb ik aan mijn zijde een Amerikaanse business coach die mij inspireert en uitdaagt om te VOLHARDEN. Want het is een transformatie die niet van de een op andere dag is volbracht. Het vraagt heel wat van mezelf: discipline, vertrouwen en geloof om deze reis te volbrengen. Het is een CHANGE in jezelf en in je BUSINESS.

Op jouw change in business succes!