Op Radio 1 een trieste stem van een CBS medewerker ‘we zijn maar 0.2% gegroeid in onze expert’. De ramp is in zijn stem te horen, de waarschuwing voor de recessie klinkt al door.
Onbegrijpelijk!

Ik wil in ieder geval aanraden om die woordvoerder snel te vervangen. alleen al om zijn graftergende stemgeluid. Maar nog essentiëler is de tendens van de berichtgeving: negatief. Ongelofelijk veel landen zouden heel blij zijn met die .2% groei, alleen al omdat ze alleen maar krimp zien. Maar dat perspectief ontbreekt volstrekt.
Maar neem nu eens het volgende , recente, bericht op de CBS site:

Omstandigheden export verder verslechterd

Volgens de Exportradar van november 2012 zijn de omstandigheden voor de export verslechterd. In oktober verslechterden de omstandigheden ook al.

Ten opzichte van de Exportradar van oktober 2012 is van alle indicatoren nieuwe informatie beschikbaar gekomen. Vijf van de zes indicatoren lieten een verslechtering zien. Het producentenvertrouwen daalde zowel in Duitsland als in de eurozone. Daarnaast was de daling van de reële wisselkoers ten opzichte van een jaar eerder kleiner dan voorgaande maand, en de krimp van de Duitse industriële productie iets groter. De Europese ondernemers in de industrie waren somberder over hun buitenlandse orderpositie. Het oordeel van de Nederlandse ondernemers over hun buitenlandse orderpositie verbeterde daarentegen iets.

Daar wordt je toch somber van!
Ondanks de laatste zin, die laat zien dat de Nederlandse ondernemers het wel zien zitten. Bij de wetenschap dat je minimaal 3 positieve elementen nodig hebt om een negatieve te compenseren mag je raden wat de lezer er aan overhoudt.

Ik draai er niet om heen. We hebben betere tijden gekend (maar wat is beter?), maar staan er nog steeds perfect voor.
Waarom dan die negatieve pen? Het moet niet leuk werken zijn bij het CBS, dat weet ik zeker.
Overigens ging de Radio 1 man keurig mee in het negatieve verhaal, ook een opvallende gewoonte bij het mediavolkje.
Goed Nieuws is geen Nieuws, toch?
CHANGE, vooral daar!